Hoppa till sidans innehåll

Intervju med tävlingsledare Lasse Lundberg

09 SEP 2020 08:38
Med ungefär en månad kvar till årets Sprint-SM passade vi på att känna tävlingsledaren Lasse Lundberg på pulsen under en intervju.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2020 08:38

Den 1 juli blev det publikt att Almby IK tagit på sig att arrangera ett Corona-anpassat SM i sprintorientering med kort varsel. Hur kom det sig att vi sökte och fick arrangemanget?

- Vi förde en kortare diskussion med SOFT utifrån att vi har en aktuell karta på vilken det är möjligt att genomföra samtliga tävlingar under två dagar. Dessutom är det ett område där vi kan bjuda på bra och utslagsgivande banor. Det känns kul att i dessa Coronatider få möjlighet att bjuda in Sveriges bästa sprintorienterare att göra upp om medaljerna i Örebro, säger Lasse Lundberg.

Kan du berätta mer om de särskilda förutsättningar som funnits med i planeringen för detta arrangemang?

- Restriktionerna som finns kopplat till Corona är en utmaning i sig själv, men tillsammans har vi jobbat för att lösa utmaningen. Det vi kan konstatera är att det inte kommer bli ett SM-arrangemang som liknar något tidigare, säger Lasse.

Efter lite funderande utvecklar han svaret på vår fråga vidare.

- Redan från dag ett har vi hade dialog med polisen för att få vårt upplägg godkänd och den dialogen har varit helt avgörande för att vi skulle kunna genomföra tävlingarna.

- En utmaning framöver är hur ska vi få intresserade orienterare, Örebroare och andra att INTE komma och titta på tävlingarna. Det är ju en annorlunda utmaning vi står inför. Positivt är att SVT kommer att sända seniorfinalerna och stafetten, så förhoppningsvis stannar alla intresserade hemma framför TV-apparaten, säger Lasse.

I inbjudan kan man läsa att delar av tävlingskartan använts vid kvalet till Sprint-SM 2017, innebär det en fördel för de som sprang då?

Lasse Lundberg som var tävlingsledare även vid Sprint-SM 2017 svarar utan tvekan på frågan.

- Jag är helt säker på att man har minimala fördelar av att ha sprungit i området tidigare. Det har hänt mycket i området och dessutom har vi en klurig banläggare som kommer lägga in ytterligare problem.

SM gick ju som sagt i Örebro även 2017 och då avgjordes finalerna i stadens centrum. Nu är det området inte avlyst. Har du några tips på sevärdheter för de som spenderar några dagar i Örebro?

- Stråket från Slottet längs med Svartån ner till Wadköping är oerhört trevligt och väl värt mödan att besöka om man har lite tid över. Det finns också många fina konstverk i centrala delarna och då inte minst den trevliga ”jättebänken” i närheten av slottet, säger Lasse.

Till sist, finns det något mer du skulle vilja säga till deltagarna i årets Sprint-SM?

- Almby IK kommer att göra sitt yttersta för att erbjuda dig de bästa förutsättningarna i kampen om SM-guldet. Kartor och banor kommer att hålla hög klass, så nu är det upp till dig att spetsa till formen fram mot tävlingarna den 10 och 11 oktober, säger Lasse.

Almby IK hälsar alla tävlande välkomna till Örebro

Skribent: Annica Kristoffersson
Epost: Adressen Gömd

LJUNGVÄGEN 16
702 21 ÖREBRO
This is a mailto link

Funktionsadresser:
This is a mailto link
This is a mailto link
This is a mailto link